Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Один із основних напрямів стратегії сталого розвитку Харківської області - це поліпшення демографічної ситуації та підвищення рівня доходів населення

Один із основних напрямів стратегії сталого розвитку Харківської області - це поліпшення демографічної ситуації та підвищення рівня доходів населення

У Харківській області ведеться активна робота над стратегією стійкого розвитку регіону. Вже розроблені пріоритетні цілі і напрямки стратегії, які враховують як соціально-економічний, так і екологічний чинник.

Про це голова ХОДА Михайло Добкін повідомив в ході пленарного засідання «Стратегія економічного зростання», яке відбулося в Харкові у рамках Міжнародного економічного форуму.

За його словами, пріоритетними напрямками стійкого соціального розвитку Харківської області визначені поліпшення демографічної ситуації, підвищення рівня доходів населення і зниження їх диференціації, забезпечення безпеки громадян, а також поліпшення житлових умов і якості послуг ЖКГ.

Для досягнення цих цілей планується акцентувати увагу на виробництві сільгосппродукції, її переробці та випуску машин і устаткування для цього, а також на розвитку енергозберігаючих технологій і виробництві необхідного для цього обладнання.

Крім цього, буде стимулюватися кластерна система. Зокрема, мова йде про розвиток кластеру високотехнологічних виробництв, а також науково-освітнього кластеру. Крім цього планується створити транспортно-логістичний прикордонний кластер «Україна - Росія», а також медико-фармацевтичний.

Що стосується екологічного чинника, то пріоритетними напрямками в цій сфері визначені ефективне використання природних ресурсів, поліпшення екологічної ситуації, а також комплексна утилізація і переробка відходів.