Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Етнофестивалі необхідно проводити для нинішніх поколінь заради майбутніх. Михайло Добкін

Етнофестивалі необхідно проводити для нинішніх поколінь заради майбутніх. Михайло Добкін

Такі фестивалі, як «Печенізьке поле», дають настільки позитивний заряд бадьорості, поваги до людей, що незалежно від різних складнощів і фінансових проблем, їх треба проводити для нинішніх поколінь заради майбутніх поколінь. Про це заявив в ефірі програми ОТБ «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На його думку, етнофестиваль «Печенізьке поле» - це унікальна можливість на невеликій території за короткий часовий відрізок показати народну творчість, культуру і духовність людей, які жили і живуть на території на Слобожанщини.

«Прекрасний глиняний посуд з кухонь витіснили інші людські винаходи, те, що раніше ткалося вручну на верстаті, сьогодні замінено іншими благами цивілізації. Разом з умінням із шматка глини робити прекрасні речі передається частина духу, історії та унікального внутрішнього світу. Якщо ми це втратимо, то нас перестане турбувати, що було в минулому, а буде хвилювати тільки те, що є в сучасності, і через це нас перестане цікавити, що буде в майбутньому», - зазначив Михайло Маркович.