Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся VII Національний з'їзд фармацевтів України

У Харкові відбувся VII Національний з'їзд фармацевтів України

VII Національний з'їзд фармацевтів України відбувся в Харкові 15-16 вересня. У ньому взяли участь близько 800 делегатів. На урочистому відкритті з'їзду були присутні віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов, міністр охорони здоров'я України Зиновій Митник, народний депутат України Віктор Корж, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови облради Вікторія Казакова, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес.

Як зазначив Ігор Шурма, з’їзд вже третій раз поспіль відбувається в Харкові, оскільки саме в нашому місті сконцентрована інтелектуальна еліта фармацевтичної галузі країни.

«Сьогодні фармація України здатна вижити лише за умови державного протекціонізму, оскільки на ринку доводиться конкурувати з потужними міжнародними структурами, які хочуть роздробити фармацевтичну промисловість України. Тому з’їзд ставить за мету розробку пропозицій щодо внесення змін та доповнень в цілий ряд законодавчих актів, які сьогодні не сприяють розвитку галузі. Результатом роботи з’їзду стали документи, які будуть адресовані до керівництва країни для внесення змін до законодавства», - повідомив Ігор Шурма.