Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом буде створений обласний пологовий будинок

Найближчим часом буде створений обласний пологовий будинок

Депутати Харківської обласної ради сьогодні на сесії ухвалили рішення про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ і міст області цілісний майновий комплекс Комунального закладу охорони здоров'я «Спеціалізований міський клінічний пологовий будинок № 5». Раніше ця установа знаходилася в комунальній власності територіальної громади Харкова.

Як зазначив начальник Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, на рівні області спостерігається практично повна відсутність спеціалізованої акушерсько-гінекологічної допомоги.

«Єдине пологове відділення в Обласній клінічній лікарні, на жаль, не може вирішити весь комплекс питань, які виникають щодня і щогодини. Єдиним закладом в м. Харкові, яке, використовуючи матеріально-технічну базу і кадровий потенціал, може стати обласним пологовим будинком, є спеціалізований міський пологовий будинок №5. Швидше за все, він буде перейменований в обласний клінічний спеціалізований пологовий будинок. Ми сподіваємося, що в подальшому це дозволить поліпшити якість акушерсько-гінекологічної допомоги в області», - підкреслив Олександр Галацан.

Також сьогоднішнім рішенням сесії облради у спільну власність територіальних громад сіл, селищ і міст області прийнято Комунальний заклад охорони здоров'я «Міська клінічна наркологічна лікарня № 9».