Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На організацію освітлення окружної дороги потрібно 52 мільйони гривень

На організацію освітлення окружної дороги потрібно 52 мільйони гривень

Окружну дорогу навколо Харкова планується добудувати до кінця жовтня поточного року, в наступному ж році дорога буде обладнана всіма необхідними об'єктами інфраструктури. До фінансування будівництва більшості з них будуть залучені приватні підприємці, - повідомив під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

«Ми знайдемо можливість домовитися, щоб ті компанії, які будуть там вести бізнес, взяли участь у будівництві та благоустрої спеціальних місць для водіїв вантажівок, де буде душ, охорона, можливість придбати їжу і не буде ризику створити ДТП, як це було в Києві, коли машини в місто не пускали, і всі стояли на в'їзді, фактично перекриваючи частину дороги. Тут ми можемо зекономити бюджетні гроші. А ось те, що додатково буде нам потрібно, - це близько 52 мільйонів гривень на освітлення окружної дороги, щоб вона була висвітлена у всіх місцях. Поки що це буде точково, але ми хочемо, щоб наші люди на дорозі відчували себе так само комфортно, як водії в будь-якій розвиненій європейській країні», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, питання про будівництво і реконструкцію окружних доріг навколо обласних центрів піднімав Президент України Віктор Янукович під час засідання Ради регіонів.

«Мені дуже приємно відзначити, що даючи доручення губернаторам, Президент наголосив на необхідності ініціювати будівництво та ремонт окружних доріг навколо обласних центрів з облаштуванням спеціальних місць для стоянок вантажного транспорту, який не буде пускатися в міста. Тобто, мова йде про все те, що ми вже почали реалізовувати зараз, і в цьому плані ми будемо піонерами», - сказав Михайло Добкін.