Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На засіданні Ради регіонів обговорювалося питання утилізації меланжу, який зберігається в Харківській області

На засіданні Ради регіонів обговорювалося питання утилізації меланжу, який зберігається в Харківській області

У Харківській області налагоджено тісну співпрацю збройних сил та обласної адміністрації. Військовим структурам виявляється як організаційна, так і матеріальна допомога - службовцям купуються і ремонтуються квартири, фінансується утримання судна Чорноморського флоту, на що в регіоні витрачено близько 5 мільйонів гривень. Найближчим часом подібна співпраця буде тільки розвиватися, - повідомив 13 вересня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

«Зараз місто Харків та райони області беруть на себе низку зобов'язань. Я думаю, така тісна взаємодія буде корисною і нам, і військовим», - відзначив голова області.

У той же час, за його словами, на Харківщині залишається ряд невирішених питань, пов'язаних з військовими структурами. Зокрема, мова йде про утилізацію вибухонебезпечних речовин, які зберігаються на складах області.

«Я підняв цю тему на засіданні Ради регіонів і довів до відома Президента ті проблеми, які у нас є з утилізацією і зберіганням меланжу в Шевченківському районі. Я виїжджав туди на місце і буквально відразу після засідання почав збирати інформацію для того, щоб у дорученнях Президента з'явився окремий рядок з цього питання, щоб дані були доручення Кабміну і Харківській облдержадміністрації. Потрібно раз і назавжди вирішити цю проблему: утилізувати меланж і забути, що такі шкідливі речовини зберігалися у нас на території області», - підкреслив Михайло Добкін.