Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився I міжнародний фестиваль камерної музики «Харківські музичні вечори - 2010»

У Харкові відкрився I міжнародний фестиваль камерної музики «Харківські музичні вечори - 2010»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв взяли участь у відкритті I міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські музичні вечори - 2010», яке відбулося в органному залі Харківської обласної філармонії.

Ідея проведення в Харкові вечорів камерної музики належить лауреату Міжнародних конкурсів Валерію Соколову і піаністу, доцентові Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Ігорю Приходько. Фестиваль проходить за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і секретаря Харківської міської ради Геннадія Кернеса.

Учасниками першого концерту фестивалю камерної музики «Харківські музичні вечори - 2010» стали: скрипаль Валерій Соколов, всесвітньо відомий Квартет ім. Кароля Шимановського, який виконав твори Мессіана, Телемана і Мендельсона та «гобой № 1 в Європі» - Олексій Огрінчук.

У фестивалі, який буде представлений увазі харків'ян з 10 по 14 вересня, візьмуть участь музиканти, одні з найкращих музикантів Європи, які досягли висот у виконавському мистецтві і є лауреатами престижних міжнародних конкурсів. Крім участі в концертній програмі деякі з них дадуть двогодинні безкоштовні майстер-класи для молодих харківських музикантів.