Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щороку в Харківську область поступає більше 80 тисяч тонн пестицидів та агрохімікатів

Щороку в Харківську область поступає більше 80 тисяч тонн пестицидів та агрохімікатів

Для потреб сільського господарства щороку на Харківщину завозиться близько 2 тисяч тонн пестицидів та 80 тисяч тонн агрохімікатів. Переважна більшість з них іноземного виробництва і одразу використовується аграріями, але залишок, термін використання якого вже сплинув, поповнює запаси непридатних до використання і небезпечних хімікатів.

Наразі в Харківській області зберігається 811,144 тонн непридатних до використання пестицидів, які зосереджені у 65 місцях. З них 33 склади - в доброму та задовільному стані (50,8%), 32 - в незадовільному (49,2%).

Як зазначив у ході селекторного засідання 10 вересня Сергій Черняк, заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, найбільш загрозлива ситуація із зберіганням непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів склалася у Близнюківському, Вовчанському, Великобурлуцькому, Зміївському, Нововодолазькому районах, де незадовільні умови зберігання можуть привести до погіршення стану здоров'я населення та забруднення навколишнього природного середовища. Зокрема, деякі склади не паспортизовані, їх приміщення потребують ремонту, пестициди зберігаються у негерметичній тарі тощо.