Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання про ситуацію в сфері земельних відносин буде розглянуто на засіданні обласного антикорупційного комітету

Питання про ситуацію в сфері земельних відносин буде розглянуто на засіданні обласного антикорупційного комітету

На засіданні обласного антикорупційного комітету, яке відбудеться 1 жовтня, буде розглянуто питання про ситуацію в сфері земельних відносин. Про це в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Потрібно детально проаналізувати ситуацію, тому що сьогодні є багато скарг, які говорять про те, що в цій сфері не все гладко і потрібно навести в ній порядок», - підкреслив голова ХОДА.  

За його словами, в минулому році змінилося шість чи сім керівників управління земельних ресурсів, яке займається, в тому числі, і питаннями видачі актів на землю.

«Це говорить про те, що все було непрозоро, нечесно і була корупція в діяльності управління. Без грошей жодна людина, жодне підприємство не могли отримати акт на землю», - сказав Михайло Добкін.

Також він підкреслив, що однією з основних проблем у цій сфері на сьогоднішній день залишаються складнощі з отриманням вже оформлених держактів. «Десятки тисяч актів вже видані, але ще багато їх залишаються в стінах будівлі, де розміщується земельний кадастр. Пов'язано це з тим, що тривалий час акти не видавалися, але це не виправдання для працівників земельного кадастру, управління земельних ресурсів. Я зустрічався на цьому тижні з керівником Держкомзему Харківської області і поставив йому завдання в найкоротші терміни розібратися», - повідомив голова області.