Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків відвідали учасники Х Катинського моторейду

Харків відвідали учасники Х Катинського моторейду

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман разом з учасниками Х Міжнародного Катинського моторейду вшанував пам'ять польських офіцерів, похованих на Меморіалі жертв тоталітаризму в П'ятихатках.  

В урочистій літургії та церемонії покладання квітів взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман, заступник міського голови Ігор Терехов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, дипломатичний корпус Генконсульства РП у Харкові, духовенство, представники громадських організацій і самі учасники Х Катинського мотопробігу.

Х Міжнародний Катинський моторейд щорічно на початку вересня здійснює паломництво «дорогою пам'яті» загиблих на Сході поляків. У цьому році моторейд стартував у суботу 28 серпня з площі Пілсудського у Варшаві. Трасу в 6 тис. кілометрів долають 120 польських байкерів. Х Катинський мотопробіг завершиться в суботу 18 вересня.

Довідка: 
Розкопки на 6 кварталі лісопарку міста Харкова почалися 25 липня 1991 і велися з перервами до 1996 року. У ході ексгумації були виявлені останки 4302 польських військовослужбовців, безліч документів, велику кількість нагород, відзнак, індивідуальних жетонів, на підставі яких були встановлені прізвища 3820 військовослужбовців Війська Польського.

17 червня 2000 на місці масових поховань був споруджений Меморіальний комплекс, де встановлені таблички з прізвищами кожного страченого польського офіцера.