Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До допомоги потерпілим у ДТП на території області необхідно залучити Харківську лікарню швидкої і невідкладної допомоги. Ігор Шурма

До допомоги потерпілим у ДТП на території області необхідно залучити Харківську лікарню швидкої і невідкладної допомоги. Ігор Шурма

«Нам в таких умовах потрібно залучати лікарню швидкої медичної невідкладної допомоги, якщо ДТП сталося в межах 50 – 60 кілометрів від Харкова, тому що і автопарк швидкої допомоги Харкова, і професійний рівень на порядок вищий, ніж в районах», - зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма в ході брифінгу за підсумками спільних навчань співробітників МВС, МНС, ДАІ та лікарів.

Також він підкреслив, що в разі, коли аварія сталася далеко від будь-якого з населених пунктів і автомобіль швидкої допомоги не може оперативно приїхати на місце пригоди, першу медичну допомогу потерпілим мають надати співробітники МНС чи ДАІ.

«Сьогодні є реальна необхідність у навчанні надання першої невідкладної медичної допомоги працівників ДАІ і МНС, бо дуже часто вони прибувають на місце пригоди швидше лікарів. В цілому світі існує інститут парамедиків, але у нас він, на превеликий жаль, нерозвинений, тому в Харкові ми зараз готуємося на базі лікарні швидкої невідкладної медичної допомоги відкрити курси для працівників дорожньої автоінспекції і інших служб», - повідомив Ігор Шурма.