Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я думаю, що кожен знайде собі на «Печенізькому полі» цікаве заняття. Михайло Добкін

Я думаю, що кожен знайде собі на «Печенізькому полі» цікаве заняття. Михайло Добкін

Організатори дев'ятого етнофестивалю «Печенізьке поле» приготували для гостей заходу безліч сюрпризів. Велика сцена, де виступатимуть різні колективи етнічної спрямованості, буде встановлена на воді в 10 метрах від берега за допомогою військових понтонів, які встановлять військовослужбовці 91-го інженерного полку. На території стилізованого містечка фестивалю можна буде навчитися ліпити горщики, кувати залізо і доїти козу, а також позмагатися у швидкісному поїданні сала та інших приємних видах «спорту».

Про це в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Печенізького району повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Тут з 12 годин дня буде дуже велика кількість наших обласних колективів, а також гостей. По зонах будуть розбиті різні цікаві заходи, а також окрема програма буде для діток. Вони зможуть протягом дня і пограти з тваринами, яких сюди привезуть з Харківського зоопарку, і подивитися мультфільми, і поспілкуватися з казковими героями.

Що стосується колективів, які приїдуть сюди, то вони будуть представляти Україну, Росію та інші країни. Зокрема, буде прекрасний ансамбль бандуристів з Києва, Кубанський козачий хор, що дуже видовищно і цікаво. Також до нас приїде відома співачка, переможниця минулорічної Юрмали Джамала, і українські колективи, які грають у стилі етно-рок. Я думаю, що кожен знайде тут собі цікаве заняття і може бути, дізнається щось нове про культуру свого народу», - відзначив глава області.