Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область взяла активну участь в обговоренні та розробці нового Податкового кодексу України

Харківська область взяла активну участь в обговоренні та розробці нового Податкового кодексу України

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківська область взяла активну участь в обговоренні та розробці нового Податкового кодексу України: «У Харкові відбулися перші громадські слухання проекту нового Податкового кодексу. Крім того, ми передавали ряд серйозних пропозицій, які, перш за все, лобіювали інтереси нашого промислового сектора. Були пропозиції, які носили виключно харківський характер, а також були такі, які кореспондуватися з іншими областями. Вони в основному стосувалися малого та середнього бізнесу, де проблеми у всіх приблизно однакові».

Михайло Добкін також повідомив, що Харківська область подавала пропозиції, які дозволили б змінити ставлення податкової інспекції до збирання податків. «Зараз пріоритет віддається адміністрування податків, які надходять до державного бюджету (ПДВ, акцизний збір і т.д.). Ми ж хотіли залишити за собою право контролю над адмініструванням прибуткового податку та інших податків, які є основною при формуванні дохідної частини місцевих бюджетів», - зазначив він.

За словами голови ХОДА, Харківська область також пропонувала, щоб та частина прибутку, яку підприємство буде інвестувати в основні фонди, не обкладалася податками. «Це дуже важливо для Харківської області та інших промислових регіонів. Фактично, за допомогою держави підприємства могли б вирішувати питання, пов'язані з підвищенням як їх конкурентоспроможності на міжнародному ринку, так і держави в цілому», - підкреслив Михайло Добкін.