Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться I Міжнародний фестиваль «Харківські музичні вечори»

У Харкові відбудеться I Міжнародний фестиваль «Харківські музичні вечори»

З 10 по 14 вересня в Харкові вперше відбудеться Міжнародний фестиваль камерної музики, в якому візьмуть участь молоді, але вже прославлені музиканти з різних країн Європи. Ідея проведення в Харкові вечорів камерної музики належить лауреату Міжнародних конкурсів Валерію Соколову і піаністу, доцентові Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Ігорю Приходько. Також в організації заходу взяв участь директор Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату Володимир Алтухов. Фестиваль проходить за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

Як повідомив в ході прес-конференції 6 вересня Валерій Соколов, ідея фестивалю полягає в тому, щоб включити Харків до числа європейських міст, де традиційно проводяться фестивалі камерної музики.

«Я хочу вкласти наше культурне життя певний фундамент, який потім, я сподіваюся, перетвориться на міцну будівлю. Я дуже вдячний Михайлу Марковичу Добкіну, який з першого ж дня, коли я розповів йому про свою ідею, поставився до неї з великим ентузіазмом, який не згас за час підготовки», - зазначив він.

У фестивалі візьмуть участь більше десяти музикантів, які представляють престижні оркестри. Крім участі в концертній програмі деякі з них також погодилися провести двогодинні безкоштовні майстер-класи для молодих харківських музикантів.

Також учасником заходу стане прославлений режисер документального жанру Бруно Монсенжон, який представить ретроспективу своїх фільмів 13 вересня.

Усі заходи фестивалю пройдуть на базі Харківської обласної філармонії. Квитки на концерти продаються в касі філармонії за досить демократичною ціною - від 30 до 70 гривень.