Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 15 вересня у районах області потрібно провести певний обсяг робот з підготовки до проведення профілактичних медоглядів у школах. Ігор Шурма

До 15 вересня у районах області потрібно провести певний обсяг робот з підготовки до проведення профілактичних медоглядів у школах. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 15 вересня на черговій сесії Харківської обласної ради буде розглянутий алгоритм проведення щорічних профілактичних медичних оглядів у школах. «До цього часу у районах області потрібно провести певний обсяг робот з підготовки до проведення профілактичних медоглядів», - підкреслив Ігор Шурма.

Зокрема, головним лікарям закладів охорони здоров’я спільно з керівниками навчальних закладів до 10 вересня необхідно створити реєстр шкіл, які знаходяться в районних центрах та сільській місцевості. Окрім того необхідно визначити точну кількість учнів у класах і згрупувати за віковими категоріями. Також потрібно визначити графіку проведення шкіл.

До 15 вересня інформація про кількість шкіл та учнів інформація повинна бути надана до Головного управління охорони здоров’я та Головного управління освіти і науки. «Також ми будемо просити батьків, щоб вони надали всі застереження щодо стану здоров’я дітей класним керівникам. Це робиться для того, щоб прийшовши на медогляд, бригада лікарів мала орієнтири, на чому потрібно акцентувати увагу», - повідомив Ігор Шурма.

За його словами, в першу чергу профілактичні медичні огляди будуть проводитися у школах в районних центрах та містах обласного значення. Потім медогляди будуть проведені у школах сільської місцевості.

До складу бригад повинні увійти 7 фахівців: педіатр, отоларинголог, окуліст, хірург, гінеколог, невропатолог і стоматолог. «Якщо у якомусь районі немає кого-небудь з фахівців, буде розглядатися можливість направлення у відрядження фахівців з м.Харкова для проведення медоглядів», - зазначив Ігор Шурма.

Після проведення медоглядів будуть надані довідки щодо стану здоров’я та рекомендації щодо занять фізкультури. «Проведення профілактичних медичних оглядів це єдиний шлях спостереження за розвитком та станом здоров’я дитини, а також негайного реагування на зміни у стані здоров’я», - підкреслив Ігор Шурма.