Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині в малому та середньому бізнесі зайнято майже 390 тисяч осіб

На Харківщині в малому та середньому бізнесі зайнято майже 390 тисяч осіб

Харківська область вже кілька років поспіль займає провідні позиції серед регіонів України за показниками розвитку малого бізнесу, - відзначає заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, на даний момент малим і середнім бізнесом в регіоні зайняті 387 тисяч чоловік.

Про це Юрій Сапронов повідомив в ході урочистого прийому на честь Дня підприємця, що відбувся 3 вересня.

«На сьогоднішній день в області на 10 тисяч населення припадає 83 підприємства малого бізнесу. Кількість підприємців - фізичних осіб складає більше 174 тисяч чоловік. У цілому у сфері підприємництва працює близько третини від загальної кількості зайнятого населення області», - зазначив він.

У той же час, за словами Юрія Сапронова, у сфері підприємництва залишається безліч проблем. Зокрема, мова йде про недосконалість системи оподаткування, складності регуляторних процедур, адміністративні перешкоди. Крім цього не завжди достатньо відповідально ставляться до своєї роботи і самі підприємці.Так, необхідно подбати про якість і асортимент продукції і послуг, що надаються, фінансову дисципліну, своєчасність та повноту сплати податків, підвищення рівня "культури" ведення бізнесу, соціальний захист найманих робітників.
 

Теги