Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація з дефіцитом підручників склалася не з нашої вини. Вадим Ландсман

Ситуація з дефіцитом підручників склалася не з нашої вини. Вадим Ландсман

«Ситуація з дефіцитом підручників склалася не з нашої вини - не прийнятий був бюджет, на 5 місяців пізніше проведені тендери на підручники. Ми вперше стикаємося з випадком, коли підручників практично немає, хоча ніколи на 1 вересня 100% забезпечення підручниками не було», - заявив в ефірі програми ОТБ «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман. 

Коментуючи доступність деяких підручників тільки в мережі Інтернет, заступник губернатора відзначив, що навчання через Інтернет нова і непроста практика, яка буде використовуватися скрізь, де це можливо. «Я розраховую на те, що у нас вчителі високої кваліфікації, кабінети достатньо оснащені технічними та роздатковими матеріалами та на перших порах класу вчителя буде достатньо. Я думаю, що зараз перед вчителями стоїть дуже цікаве творче завдання - основний матеріал вивчати в класі, адже підручник потрібний в основному для домашньої роботи», - сказав Лансдман. 

За його словами, в даний час уже почали надходити в школи 3 підручники - один для десятих класів і два підручники з української мови для 2-го класу для україномовних та російськомовних шкіл.