Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Меморіалі Слави відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 65-річниці закінчення Другої світової війни

На Меморіалі Слави відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 65-річниці закінчення Другої світової війни

Cьогодні на Меморіале Слави в Лісопарку відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 65-річниці закінчення Другої світової війни. У церемонії взяли участь: перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Микола Тітов, представники міського виконавчого комітету, ветеранських та політичних організацій міста Харкова.  

«Для громадян Радянського Союзу війна закінчилася саме в цей день, коли було підписано Акт про беззастережну капітуляцію Японії.Для нашої сім'ї цей день завжди був особливим святом тому, що після закінчення війни в Китаї в боротьбі з Японією, нарешті зміг повернутися додому мій батько», - згадує перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Друга світова війна завершилася повністю і остаточно, коли 2 вересня 1945 року на борту американського флагманського лінкора «Міссурі», який прибув до води Токійської затоки, представники Японії, США,Великобританії та СРСР від імені своїх держав підписали «Акт про беззастережну капітуляцію Японії».