Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти з особливими потребами мають вчитися в школі, як рівні серед рівних. Ігор Шурма

Діти з особливими потребами мають вчитися в школі, як рівні серед рівних. Ігор Шурма

Щоб зробити навчання комфортним для дітей з особливими потребами, мало просто обладнати шкільне приміщення пандусом, - зазначає заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, крім цього необхідно створити гідну психологічну атмосферу в школі, за якої діти з особливими потребами могли навчатися нарівні з усіма.

Про це він заявив після закінчення свята Першого дзвоника в школі №124, яка облаштована для дітей з особливими потребами.

«Ми сьогодні маємо досягти розуміння, що ці діти є такі самі, як і ми. Вони є рівні серед нас, і тому не повинні мати жодних поблажок від вчителів. Тільки в такому разі вони будуть рости сильними. Чи здатен сьогодні вчительський колектив психологічно сприйняти цих дітей? Від цього буде дуже багато залежати, тому що дитина – це дуже тонкий механізм, діти моментально відчувають настрої дорослих, і якщо з боку вчителів буде нормальне вимогливе ставлення до цих діточок, то і шкільний колектив прийме їх в своє коло. Ми повинні пережити цей перший рік, ми повинні створити такі умови, щоб у майбутньому всі діти, які йтимуть до школи, могли бути впевненими, що їх там не образять, не принизять, що їх не будуть робити слабкими», - підкреслив Ігор Шурма.