Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні на часі питання створення суспільного телебачення. Вікторія Маренич

В Україні на часі питання створення суспільного телебачення. Вікторія Маренич

Українське суспільство готове до створення інституту суспільного телебачення, але передовсім необхідно вибудувати схему, за якою воно буде сформовано, - наголошує начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

«На сьогоднішній день сама схема створення суспільного телебачення є на часі, але необхідні перебудови. Зокрема, потрібне створення нової нормативно-правової бази, а це робота депутатського корпусу всіх рівнів, а також всіх гілок влади. Один із можливих варіантів – це створення суспільного телебачення замість державних мовників. Це прийнятна схема на сьогоднішній день, але тоді дуже влучні запитання ставить Держкомтелерадіо, говорячи, що має бути наглядова рада, в якій представники всіх основних політичних і суспільних сил мають бути присутні. І хтось має визначати, яка громадська організація має бути представлена в цій раді, а яка – ні. А держава тим часом не має права втручатись в роботу суспільної телерадіокомпанії», - зазначила вона під час програми «Стоп-кадр» на обласному телебаченні.

За словами Вікторії Маренич, всю необхідну нормативно-правову базу для створення суспільного телебачення планується прийняти протягом наступного року.