Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якщо ми не будемо підтримувати наше машинобудування, ми ніколи не навчимося робити конкурентоспроможну техніку. Михайло Добкін

Якщо ми не будемо підтримувати наше машинобудування, ми ніколи не навчимося робити конкурентоспроможну техніку. Михайло Добкін

Українські машинобудівні підприємства потребують державної підтримки, щоб розвиватися і виробляти більш якісну техніку. Зокрема, це стосується Харківського тракторного заводу, який виробляє неконкурентоспроможну на світовому ринку сільськогосподарську техніку, але при цьому має серйозні перспективи як виробник машин для дорожнього будівництва. Про це в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Харківський тракторний завод має сьогодні ефективних власників і сучасний менеджмент, який знаходить єдино вірний шлях у дуже складних економічних умовах. Але це підприємство потребує державної підтримки, яка дуже проста: дати певні пільги або замовлення на виробництво вітчизняної сільськогосподарської техніки і закрити ввезення в нашу країну всього того металобрухту, який привозять з-за кордону. На жаль, сьогодні навіть та імпортна техніка, якій п'ять - сім років, і вона добре вже напрацювалась, за якістю іноді перевершує нові вітчизняні зразки. Але якщо ми не дамо можливості розвивати наші підприємства, якщо ми не будемо підтримувати наше машинобудування, ми ніколи не навчимося робити конкурентну техніку», - підкреслив він.

За словами керівника області, якщо держава не визнає за можливе надати допомогу Харківському тракторному заводу, для підприємства може стати виходом зі складної ситуації перепрофілювання.

«Один з варіантів - вони можуть успішно робити техніку, яка буде затребувана в дорожньому будівництві, укладанні нафтових і газопроводів, тобто, всього того, що може бути використано на тому ж таки російському ринку», - зазначив Михайло Добкін.
 

Теги