Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розробляється програма роботи з сімейними насильниками

На Харківщині розробляється програма роботи з сімейними насильниками

Останнім часом мешканці Харківської області стали частіше звертатися за допомогою у разі насильства в сім'ї. Це позитивний результат спільної роботи Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, соціальних служб і міліції, - вважає Лариса Козлова, заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді.

«Перш за все потрібно не замикатися у собі, йти до дільничного, говорити про свою проблему, щоб ми вирішували її всі разом. У нас відпрацьовано механізм, до якого включені соціальні служби, міліція, психологи. Якщо постраждала вагітна жінка, то у нас в Люботині відкрито центр матері і дитини, де така жінка може там пробути до того моменту, як дитині виповниться 18 місяців. І крім того, нас відпрацьовується програма по роботі з насильниками. Адже зараз ми тільки захищаємо людину, яка постраждала від насильства, але той, хто вчинив його, залишається в сім'ї і живе спокійно», - розповіла Лариса Козлова.

За її словами, в Харківській області працює дві гарячі лінії, за якими можна подзвонити в будь-який час доби і отримати допомогу не тільки кваліфікованого психолога, але і співробітника міліції, якщо в цьому є така необхідність.