Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартувала акція «Я проти насильства»

У Харкові стартувала акція «Я проти насильства»

Сьогодні в Харкові розпочалася спільна акція Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту і п'яти міжнародних європейських організацій, спрямована на боротьбу з насильством в сім'ї. На Харківщині акція проходить за підтримки Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту і триватиме до кінця вересня.

У ході акції волонтери будуть роздавати людям малинові браслети з написом «Я проти насильства», які є символом кампанії. Всього за час акції планується роздати 5000 браслетів - близько тисячі вже було поширено сьогодні біля станції метро «Університет», де стартувала акція, 1,5 тисячі отримають вузи Харкова для розповсюдження серед студентів. Також 2,5 тисячі браслетів буде роздано в містах і районних центрах області.

«Людина, яка отримає браслет і шарфик, скаже цим самим про те, що вона проти насильства перш за все у своїй сім'ї. Я всіх закликаю підтримати цю акцію і роздати ці браслети своїм друзям і близьким. Адже насильство в сім'ї - це настільки глобальна проблема, що Харківська обласна державна адміністрація не може не звернути на це увагу. На сьогоднішній день 18 мільйонів жителів України потерпає від насильства в сім'ї. Що стосується Харківської області, то у нас за останніми даними тільки в першому півріччі було зареєстровано більше трьох тисяч сімей, які страждають від насильства, причому це не тільки жінки, але й діти», - підкреслила заступник начальника Головного управління у справах сім'ї,молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова.