Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні три місяці заборгованість з виплати заробітної плати в області зменшена на 35,5%

За останні три місяці заборгованість з виплати заробітної плати в області зменшена на 35,5%

Як зазначив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, оприлюднення переліку підприємств-боржників з виплати заробітної плати, яке відбулося у липні, сприяло тому, що керівники 54 економічно активних підприємств та 5 підприємств-банкрутів ліквідували борги на суму майже 28 млн.грн. «Як результат, за даними моніторингу на 20 серпня загальні борги з виплати заробітної плати у серпні скорочені на 11,9% або на 15 млн.грн. Тобто за останні майже три місяці вони зменшені на 35,5% або 55 млн.грн. Заборгованість з виплати зарплати в області зараз складає 111,5 млн.грн», - підкреслив Ігор Шурма.

За його інформацією, велика частина скорочення (26 млн.грн.) відбулося на економічно активних підприємствах, де ще залишаються своєчасно не виплаченими 105 млн.грн. заробітної плати.

«Разом з тим, не відбулося зменшення заборгованості по внескам до Пенсійного фонду. Борги зросли на 8,6 млн.грн. і склали 250 млн.грн», - зазначив Ігор Шурма.