Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кожному районі та місті Харківської області буде створено стратегічний план розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів

У кожному районі та місті Харківської області буде створено стратегічний план розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів

Відповідне розпорядження в ході засідання колегії ХОДА голова облдержадміністрації Михайло Добкін віддав своєму заступнику Євгену Савіну.

«Я прошу вас, Євген Євгенович, взяти на контроль складання стратегічних планів по кожному району і місту в області, де є табори відпочинку для дітей, щоб ми поповнили список діючих таборів і повернули у власність територіальних громад ті установи, які відчужені незаконно. На наступний рік ми повинні чітко знати, яка кількість таборів у нас буде відкриватися, скільки дітей ми зможемо там оздоровити», - сказав Михайло Добкін.

Також він підкреслив, що необхідно продовжувати роботу з передачі у комунальну власність міст і районів таборів, що знаходяться на балансі проблемних підприємств.

«Ми повинні знати, яку кількість таборів відпочинку ми будемо забирати в комунальну власність територіальних громад, там, де нинішні власники вже не в змозі їх утримувати. Це підприємства і організації, які не ведуть сьогодні активної економічної діяльності, вони повинні не розглядати ці об'єкти як можливість реалізації в комерційному напрямку цієї землі і споруд. Це вже зона відповідальності голів райдержадміністрацій і мерів міст - знайти можливість домовитися і забрати їх у комунальну власність для того, щоб там і далі відпочивали діти», - підкреслив голова області.