Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мені дуже хотілося б, щоб Харківська та Бєлгородська області стали прикладом нового міждержавного співробітництва. Михайло Добкін

Мені дуже хотілося б, щоб Харківська та Бєлгородська області стали прикладом нового міждержавного співробітництва. Михайло Добкін

У Харківської і Бєлгородської областей є все необхідне для того, щоб налагодити максимально повне і ефективне співробітництво в різних сферах, - вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Про це голова області повідомив 23 серпня під час прес-конференції.

«Мені дуже хотілося б, щоб Харківська та Бєлгородська області стали прикладом нового міждержавного співробітництва. Адже наші економіки дуже схожі одна на одну, наші промислові підприємства інтегровані одне в одне.Так була побудована система кооперації в Радянському Союзі, що деякі деталі для виробництва телевізорів в Харкові ми отримували з Єревану, а свою продукцію постачали в Білорусію, інші союзні республіки. У нас дуже серйозна інтеграція автомобільних доріг, залізничного сполучення.

У нас є прекрасна можливість говорити на одній мові, що теж дуже важливо для бізнесу - коли люди зазнають труднощів у спілкуванні, то це створює додаткові незручності для розвитку бізнесу. У нас такого немає. Зате у нас є багато того, що дозволить нам дуже швидко надолужити згаяне за роки прохолодних відносин. Наша область, напевно, дуже сильно мотивована, щоб такі відносини з просто дружніх переходили в практичну площину, і ми отримували від цього ще й серйозний економічний ефект», - сказав Михайло Добкін.