Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася меморіальна дошка Двічі Герою Радянського Союзу, Маршалові Радянського Союзу І. С. Конєву

У Харкові відкрилася меморіальна дошка Двічі Герою Радянського Союзу, Маршалові Радянського Союзу І. С. Конєву

Сьогодні, в День визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, у місті відкрилася меморіальна дошка, покликана увічнити пам'ять великого полководця, який зіграв вирішальну роль у визволенні міста від окупантів - маршала І.С.Конєва. Пам'ятний знак встановлено на будівлі другого корпусу Харківського національного університету імені Каразіна (площа Свободи, 6).

У відкритті меморіальної дошки взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, секретар Харківської міської ради, в.о.міського голови Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, харків'яни і гості міста. Зокрема, від Російської Федерації привітати Харків зі святом і вшанувати пам'ять Маршала І.С.Конєва прибув генеральний консул РФ в Харкові Всеволод Філіпп, дочка І.С.Конєва Наталя Конєва, а також делегації з Бєлгородської та Вологодської областей.

«На цій землі було здійснено багато великих трудових і ратних подвигів, і вдячні нащадки увічнюють пам'ять найбільш видатних особистостей в історії сучасного Харкова у монументах, пам'ятниках, назвах вулиць і площ.Сьогодні ми з вами відновимо історичну справедливість і на цій будівлі, яка ще дихає міццю радянської армії, буде відкрита дошка на честь відомої людини для нашого міста, на честь людини, яка своїм військовим талантом у найкоротші терміни,блискавично звільнила наше місто від фашистсько-німецьких загарбників. Я думаю, що тут завжди буде багато квітів, а в той день, коли святкуватиметься чергова дата звільнення нашого міста, всі святкові заходи будуть включати в себе відвідування цього місця», - зазначив під час відкриття меморіальної дошки Михайло Добкін.