Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Безпека праці знаходиться в полі жорсткого контролю влади. Ігор Шурма

Безпека праці знаходиться в полі жорсткого контролю влади. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, обласна влада багато уваги приділяє питанню дотримання правил безпеки праці та профілактики виробничого травматизму на підприємствах Харкова та області.

За інформацією Ігоря Шурми, за I півріччя 2010 року на підприємствах Харківської області сталося 12 смертельних випадків виробничого травматизму (за I півріччя 2009 р. - 16). Смертельні випадки зафіксовані на підприємствах: СПД-ФЛ Морозов Д.Ю., ПП фірма «ГСК», ТОВ «Дорстрой Монтаж», Красноградське КП «Водоканал», ТОВ «Спецкран», ТОВ «Хлібокомбінат «Кулиничівський», електровозне депо «Харків Жовтень», ТОВ «Красноградський сирзавод», ТОВ МК «Ріал», ПСП «Нове життя», Філія бурового управління «Укрбургаз», ТОВ «Новоолександрівське».

«75% смертельних випадків сталося на приватних підприємствах міста та області. На превеликий жаль, питання безпеки праці та профілактики виробничого травматизму на приватних підприємствах нехтуються», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що певною проблемою в області є стан безпеки на підприємствах ЖКГ. За I півріччя загальний травматизм на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства складає 5 проти 3 у 2009 р. Було перевірено 20 підприємств, виявлено понад 500 порушень, накладено штрафи на 29 посадових осіб, в тому числі 11 перших керівників. Крім того, за результатами перевірок направлено подання про невідповідність займаній посаді начальника КП «Малоданилівський комунальник» та головного інженера Красноградського КП «Водоканал».

Протягом I півріччя проведено 15 перевірок підприємств, що працюють на об'єктах з підготовки до Євро-2012. За результатами перевірок призупинялось виконання робіт на підприємствах: ПП «ІКОН», ТОВ «Харківспецпром», ТОВ «Аерошляхбуд», ТОВ «Кадм», ТОВ «Будсервіс», ТОВ «Будсістемс». За допущені порушення було притягнуто до адміністративної відповідальності 9 посадових осіб, у тому числі 6 перших керівників: ПП «Будсістемс» (директор Переметчик М.В.), ТОВ «Енергосервіс» (директор Могильник В.В.), ТОВ «Будсервіс» (директор Редьки Ю.М.), ТОВ «Амалія –Харків» (директор Сосюрин В.О.), ТОВ «СК Елстін» (директор Громов В.Й.), ТОВ «Владана» (директор Макаренко В.В.).

Довідка. Нагляд за станом промислової безпеки на підприємствах області здійснює Територіальне управління державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області В цілому під наглядом Теруправління знаходиться 47409 суб'єктів господарювання та 131537 виробничих об'єктів.