Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До погашення боргів за газ у Харківській області мають намір залучити районну та міську владу

До погашення боргів за газ у Харківській області мають намір залучити районну та міську владу

Борг Харківської області за спожитий газ складає близько 200 мільйонів гривень, з них більше 170 мільйонів належить КП «Харківські теплові мережі».Д о виплати суми, що залишилася, яку належить погасити безпосередньо області, планується залучити місцеву владу.

Про це голова ХОДА Михайло Добкін повідомив 17 серпня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Чугуївського району.

«Ми робимо все, щоб погасити цей борг. Не виключено, що ми будемо звертатися до місцевих бюджетів, щоб там, де не проводилася санація інженерних мереж і ні копійки не виділялося на ремонт і підготовку котелень, а все це робилося за рахунок обласного бюджету,- щоб місцева влада теж прийняла рішення на сесіях рад та погасила частину боргу перед ДК «Газ України»,- сказав він.

Що стосується величезного боргу «Харківських теплових мереж», то, як підкреслив Михайло Добкін, він здебільшого складається з не компенсованої підприємствам різниці в тарифах, а рішенням цієї проблеми вже зайнявся особисто Президент України Віктор Янукович.

«Вчора на селекторній нараді, яку проводив Президент, він, говорячи про необхідність перед опалювальним сезоном розрахуватися з боргами, які є у комунальних підприємств, поставив завдання НАК «Нафтогаз України» та Міністру фінансів допомогти територіальним громадам компенсувати борг, який з'явився через різницю в тарифах. Ми сподіваємося, що найближчим часом почнуться переговори, які дозволять нам списати частину боргів, вони будуть погашені за рахунок заліків НАК «Нафтогаз України» і державного бюджету», - відзначив голова області.