Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині приділяють особливу увагу проблемі водонапірних веж, які забезпечують водою мешканців сіл та селищ регіону

На Харківщині приділяють особливу увагу проблемі водонапірних веж, які забезпечують водою мешканців сіл та селищ регіону

За дорученням голови ХОДА Михайла Добкіна в Харківській області проводиться інспекція всіх наявних невеликих водонапірних веж, які обслуговують села і селища регіону. Згодом, коли всі вони будуть враховані, в області буде визначений для них новий господар.

Про це Михайло Добкін повідомив 17 серпня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Чугуївського району.

«Раніше ці вежі знаходилися на балансі всіляких колгоспів, радгоспів, інших агропідприємств, які їх і утримували. Зі зміною форми власності, з розвалом ряду господарств ці споруди залишилися без господарів, вони руйнуються і доставляють масу незручностей.Тому зараз ми проводимо інспекцію, виявляємо, де вони є, а далі будемо звертатися до обласної ради, щоб була прийнята програма в області (до речі, вона стане першою в Україні) і ми їх поставимо на баланс і почнемо фінансувати, визначивши пріоритетність, де є найбільші проблеми»,- підкреслив він.

За словами керівника області, на Харківщині багато населених пунктів мають проблеми з питною водою, оскільки область знаходиться на 24 місці в Україні за запасами води. Тим не менш, у регіоні мають намір це питання хоча б частково вирішити за допомогою програми Міністерства житлово-комунального господарства «Питна вода».

«Я думаю, що коли піде фінансування, то ряд об'єктів зможуть цю проблему вирішити раз і назавжди», - зазначив Михайло Добкін.