Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість порушень при підготовці дитячих таборів до оздоровчої кампанії значно зменшилася. Тетяна Колпакова

Кількість порушень при підготовці дитячих таборів до оздоровчої кампанії значно зменшилася. Тетяна Колпакова

При підготовці оздоровчих закладів до літнього оздоровчого сезону завдання санепідслужби були виконані на 90%. У 2009 році цей показник склав 80%. Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей в 2010 році повідомила головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

За її інформацією, фахівці санепідслужби провели більше 1 тис. різних обстежень. У 11% закладів оздоровлення були встановлені порушення при організації харчування. У деяких установах було зафіксовано відсутність С-вітамінізації їжі, невиконання норм продуктів. Бактеріальне забруднення їжі встановлено в 1,5% досліджених проб готової продукції.

Як повідомила Тетяна Колпакова, за результатами проведених перевірок були притягнуті до адміністративної відповідальності 273 посадові особи, накладено 27 фінансових санкцій на суму понад 4 тис.грн, відсторонено від роботи 74 особи. «В цілому кількість порушень в порівнянні з попереднім роком значно зменшилася», - підкреслила Тетяна Колпакова.

Як повідомили в ході засідання представники районних державних адміністрацій, у всіх дитячих оздоровчих закладах були вжиті відповідні заходи, і порушення були усунуті.