Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця жовтня колектор Темнівської виправної колонії № 100 буде відновлений

До кінця жовтня колектор Темнівської виправної колонії № 100 буде відновлений

Як розповів заступник голови ХОДА Василь Хома, вже знайдений оптимальний варіант і розроблена схема відновлення каналізації в районі Темнівської виправної колонії № 100 у Харківському районі, де було викопано 13,3 км труб. Точна сума витрат на ці відновлювальні роботи стане відома після підготовки проектно-кошторисної документації. Орієнтовно Василь Хома називає 4 млн. грн. У будь-якому випадку, це буде сума, що в рази перевищує «заробіток» злочинців, якы викопали каналізаційні труби, переконаний він.

«Завдано серйозного збитку в мільйони гривень як державі, так і навколишньому середовищу, - підкреслив Василь Хома. - З колонії постійно йде сброс стоків, і зараз головне - локалізувати територію і відновити каналізацію. Екологічна інспекція відслідковує скидання стоків у річку Уди і водойом, розташований на забрудненій території. Поставлено завдання до кінця жовтня відновити колектор».
Нагадаємо, на території Темнівської виправної колонії № 100 існує проблема скидання каналізаційних стоків з території колонії. Протягом 13,3 км були викопані з землі труби діаметром 530 мм, які були прокладені від колонії до очисних споруд. За даним фактом порушено кримінальну справу і затримано 5 осіб. Ведеться слідство.