Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З будинків на території арсеналу в Лозовій найближчим часом буде відселено 125 сімей

З будинків на території арсеналу в Лозовій найближчим часом буде відселено 125 сімей

Процес відселення сімей військових пенсіонерів, які проживають у небезпечній близькості до технічної зоні військової частини у Лозовій, де зберігаються боєприпаси, знаходиться на активній стадії. На даний момент обласне керівництво проводить всі необхідні узгодження з Кабміном, пов'язані з тим, що кількість «переселенців» виявилася значно більшю, ніж це було зазначено в даних Міністерства оборони.

Як повідомив 13 серпня під час брифінгу за підсумками наради, присвяченої питанням утилізації меланжу, голова ХОДА Михайло Добкін, у Кабміні прийняли його пропозицію відселити всіх мешканців військового містечка.

«Коли ми почали детально з'ясовувати ситуацію за дорученням Президента, було виявлено, що частина будинків, які раніше належали Міністерству оборони, ще до вибухів була передана у комунальну власність міста Лозова.Територіально вони знаходяться ближче до технічної зони, ніж ті будинки, які належать до відомства Міноборони, і в цих будинках проживають такі ж військові пенсіонери зі своїми сім'ями. Відселити одних і залишити інших - це був не вихід із ситуації. Я звернувся з пропозицією відселити всіх до першого віце-прем'єр-міністру Андрія Петровича Клюєва, він вислухав наші доводи і відразу ж вніс пропозицію щодо відселення всіх 125 сімей, що знаходяться в безпосередній близькості від технічної зони арсеналу», - повідомив голова області.