Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області підняли питання про передачу Новомосковського лісового масиву на баланс Держлісгоспу

У Харківській області підняли питання про передачу Новомосковського лісового масиву на баланс Держлісгоспу

Частина Новомосковського лісового масиву, що знаходиться на території Харківської області, закріплена за Чугуївським гарнізоном.Тим не менше, військовим, які офіційно не мають ніякого відношення до лісмасиву, важко встежити за дотриманням правил протипожежної безпеки. У зв'язку з цим в області піднято питання про передачу лісу на баланс Держлісгоспу.

У ході комісії з питань надзвичайних ситуацій, яка відбулася 11 серпня в Балаклії, голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення підготувати листа на ім'я першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва з проханням про передачу лісу в руки професійних лісників.

«За Чугуївським гарнізоном закріплена частина відомого Новомосковського лісгоспу, який горів у Дніпропетровській області. Відповідальні за весь цей ліс не змогли там забезпечити пожежну безпеку, я розумію, що тут, на Харківщині, у них взагалі руки не доходять.У результаті ліс знаходиться без засобів пожежогасіння і виходить, що ті люди, які за нього відповідають, за лісом не стежать, а командир Чугуївського гарнізону юридично не має права туди втручатися», - підкреслив Михайло Добкін.

Незважаючи на те, що Чугуївський гарнізон офіційно не має відношення до лісового масиву, військові докладають всі можливі зусилля, щоб запобігти пожежі.Так, ліс регулярно прочісують 7 патрулів, 60 чоловік пожежної команди готові в будь-який момент виїхати на місце пожежі і загасити вогонь, для роботи виділено кілька додаткових автомобілів.Тим не менш, за порядком у всіх відносинах військові встежити не в силах, і в лісі виявлено місця несанкціонованої вирубки дерев.

«На жаль, у нас ситуація така, що де непрофесійні люди мають на балансі ліс, і відбувається незаконна вирубка, злодійство і так далі. Президент поставив завдання найближчим часом розробити зміни до чинного законодавства і передати всі лісові масиви на баланс одному власникові, щоб за ними стежили ті, хто до цього готовий. А у нас сьогодні так: і сільгосппідприємства, і лісники, і військові керують лісами», - зазначив Михайло Добкін.