Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основне навантаження в оформленні субсидій припаде на працівників управлінь праці та соціального захисту населення. Ігор Шурма

Основне навантаження в оформленні субсидій припаде на працівників управлінь праці та соціального захисту населення. Ігор Шурма

«Основний тягар роботи з оформлення субсидій припаде на соціальних працівників, які повинні будуть перейти на режим роботи у 2 зміни та без вихідних. Згідно з новим порядком оформлення субсидії працюючим громадянам необхідно надати лише заяву, декларацію та довідку про доходи, а пенсіонерам та інвалідам – тільки заяву та декларацію. Соціальні працівники після отримання заяви від громадянина повинні будуть зв’язатися з кожним надавачом послуг та вирахувати, скільки людина повинна платити. Після цього громадянин отримає повідомлення про те, чи отримав він субсидію, і скільки йому потрібно платити. Я впевнений, що незважаючи на суттєве навантаження, ми впораємося з поставленими завданнями», - зазначив в ефірі програми «Лабіринт» телеканалу «ОТБ» заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма.

Він підкреслив, що обласна влада має забезпечити гідні умови та оплату праці соціальних працівників в той напружений час, коли люди будуть масово оформлювати субсидії: «Для того щоб забезпечити оплату праці соціальних працівників у вечірній час та у вихідні дні нам необхідно близько 4 млн.грн.».

Ігор Шурма також зазначив, що людям потрібно чітко розуміти, що з питання оформлення субсидій та отримання інформації з цього приводу їм необхідно звертатися виключно до управлінь праці та соціального захисту населення, а не до надавачів послуг або до Пенсійного фонду, який буде розсилати заяви.