Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація з лісовими загоряннями під контролем

Ситуація з лісовими загоряннями під контролем

На сьогоднішній день в Харківській області відпрацьована така схема, що всі виникаючі лісові пожежі знаходяться під постійним контролем і миттєво локалізуються. Це стало можливим завдяки вчасно вжитим заходам і чітко відпрацьованим механізмам взаємодії всіх структур, - упевнений перший заступника голови ХОДА Володимир Бабаєв.  

«Інформація про будь-який спалах в лісових масивах відразу ж надходить в підрозділи МНС, лісники не намагаються гасити пожежі тільки своїми силами. Всі структури по роботі з пожежами працюють на єдиній радіочастоті. Щодня на чергуванні перебувають 550 осіб, підготовлені всі мобілізаційні плани. У Зміївському районі завчасно були проведені навчання», - сказав Володимир Миколайович під час прес-конференції.

Протягом усього світлового дня за лісовими масивами області ведеться спостереження за допомогою вертольота. Крім того, максимально обмежений доступ людей в лісові масиви і категорично заборонено використання відкритого вогню, а також спалювання стерні після збирання полів.

«Сьогодні під головуванням губернатора створено оперативний штаб, а також функціонує оперативний загін у складі 60 осіб, який вживає невідкладних заходів з ліквідації загорянь. Накопичується резерв палива. У режимі підвищеної готовності працюють всі задіяні структури, зокрема, Харківський аеропорт у будь-який момент готовий прийняти протипожежну авіацію і забезпечити її заправку», - підкреслив перший віце-губернатор.