Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для забезпечення тренувань команд-учасниць Євро-2012 будуть підготовлені два об’єкти

Для забезпечення тренувань команд-учасниць Євро-2012 будуть підготовлені два об’єкти

За інформацією управління з координації підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 Головного управління економіки ХОДА, заходами Обласної цільової програми підготовки та проведення в місті Харкові матчів фінальної частини чемпіонату 2012 року з футболу, проект якої буде розглянуто в цьому місяці на засіданні чергової сесії обласної ради, для забезпечення тренувань команд-учасниць Чемпіонату передбачено будівництво, реконструкція і переобладнання 2-х об'єктів. Ці заходи будуть здійснюватися за рахунок коштів інвесторів: - спортивно-тренувального центру відкритого акціонерного товариства «Футбольний клуб «Металіст» (Харківський район, смт. Високий, вул. Футбольна, 2); - лікувально-оздоровчого центру «Сонячний» Південної залізниці (м. Харків, Бєлгородське шосе, с. П`ятихатки).

Договір для тренувань команд учасниць фінальної частини чемпіонату «Євро-2012» навчально-тренувального центру ВАТ «ФК Металіст» з УЄФА підписаний. Тренувальний центр вже приймав для проведення навчально-тренувальних зборів національну збірну команду України з футболу. До УЄФА надані гарантії стосовно доведення загального номерного фонду тренувального центру до необхідних 65 номерів шляхом будівництва котеджів, на що у 2010 році передбачено фінансування у обсязі 4,8 млн.грн. при цьому загальний кошторис підготовки тренувального центру складатиме
91,34 млн.грн.

СТГО «Південна залізниця» взяло на себе забов’язання з реконструкції та будівництва об’єктів дитячого лікувально-оздоровчого центру «Сонячний» для розміщення команд учасниць чемпіонату (м. Харків, Бєлгородське шосе, с. П`ятихатки).

Проектом реконструкції передбачено:

 

- до 1 вересня 2010 року розробити проектно-кошторисну документацію (футбольне поле, трибуни, готель на 83 місця, тощо);

 

- з 1 вересня 2010 року почати будівельні та ремонтні роботи;

 

- у грудні 2010 року завершити будівництво футбольного поля з трибунами для глядачів;

 

- до 1 липня 2011 року здати в експлуатацію цілісний лікувально-оздоровчий спортивний комплекс та готель для розміщення і тренувань команд – учасниць Євро 2012.

 

Загальна вартість робіт складатиме 41,0 млн. грн., з яких 15,0 млн. грн. планується освоїти у 2010 році.