Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навколо Харкова створюються перехоплюючі паркінги

Навколо Харкова створюються перехоплюючі паркінги

За інформацією управління з координації підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 Головного управління економіки ХОДА, згідно вимог УЄФА та плану мобільності при в’їзді до м. Харкова треба створити перехоплюючі паркінги для тимчасового розташування автомобілів та автобусів. Відповідна робота була проведена Дергачівською та Харківською райдержадміністраціями, які підписали угоди з володарями або орендарями земельних ділянок, розташованих при в’їзді до Харкова зі сторони Києва, Бєлгорода, Донецька та Дніпропетровська.  

У Дергачівському районі такі угоди підписані з ТОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», ТОВ «Хантер», ТОВ «ХарківСкан» та готельним комплексом «Теремок», на земельних ділянках яких площею 7,112 га можливо розташувати 440 транспортних засобів.

У Харківському районі на земельних ділянках АТБ «Кемпінг», ПАТ«Харків-Авто», ХНАУ ім.Докучаєва, ФОП Мясоєдов А.М., ПФ «Лоск» загальною площею 16,69 га можливо розташувати 3 400 автомобілів та автобусів.

Згідно укладених угод райдержадміністрації надають власникам земельних ділянок інформацію щодо нормативно-правових актів, якими регулюються питання, пов’язані з організацією та проведенням фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, інформують про вжиті та заплановані заходи з організації і проведення у місті Харкові матчів, забезпечують дотримання третіми особами вимог чинного законодавства при паркуванні транспортних засобів, експлуатації функціональних зон і території земельної ділянки та при необхідності сприяють наданню першої медичної допомоги. Органи місцевої влади будуть контролювати і координувати хід створення перехоплюючих паркінгів до Євро 2012, вживати, в межах своїх повноважень, необхідні заходи щодо своєчасної та якісної їх підготовки.

 В свою чергу, власники земельних ділянок забезпечують під час проведення у місті Харкові матчів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на території перехоплюючих паркінгів зберігання транспортних засобів. Починаючи з 2011 року щоквартально будуть інформувати про хід підготовки функціональних зон та зон паркування і у разі необхідності надавати пропозиції щодо забезпечення виконання запланованих робіт.