Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У м.Куп'янську відпочинок людей на воді організований на високому рівні

У м.Куп'янську відпочинок людей на воді організований на високому рівні

Як зазначив сьогодні під час відвідування Куп'янської рятувально-водолазної станції заступник начальника відділу планування та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру ГУ з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Ігор Олійник, м.Куп'янськ завжди відрізнялося високим рівнем організації відпочинку людей на воді. Саме завдяки цьому в 2010 році в місті не зафіксовано жодного випадку загибелі людей на воді.

Як розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Куп'янської міськради Валерій Синиця, в м.Куп'янську обладнано 6 пляжів. Дно акваторій всіх пляжів обстежено та очищено співробітниками Куп'янської рятувально-водолазної станції. Всі пляжі благоустроєні. На центральному міському пляжі встановлені роздягальні, туалети, навіси, фонтанчик з питною водою, обладнані майданчики для гри у волейбол, футбол, баскетбол. Постійно чергують працівники рятувальної станції та фельдшера. У вихідні та святкові дні кількість рятувальників, які несуть чергування, збільшується, а також на пляжі працюють лікарі з місцевих лікарень.

Довідка. Рятувально-водолазна станція Куп'янської міської ради створена в 2005 році. Основним завданням станції є: забезпечення охорони життя людей на воді в місцях масового відпочинку населення на території м.Куп'янськ; обстеження дна акваторії пляжів та підняття тіл загиблих на водних об'єктах в Дворічанському, Великобурлуцькому, Куп'янському, Шевченківському районах області.

На станції працює 7 чоловік. Станція укомплектована необхідними матеріально-технічними засобами, які дозволяють виконувати поставлені завдання. У 2010 році співробітники станції обстежили дно акваторій 9 пляжів і підняли з дна два тіла загиблих.