Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головне управління економіки роз’яснює

Головне управління економіки роз’яснює

Як повідомляє Головне управління економіки ХОДА, з 30 липня 2010 року вводиться в дію Закон України «Про здійснення державних закупівель». Метою цього Закону є створення конкурентного середовища у сфері державних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції, забезпечення раціонального та ефективного використання державних коштів.  

Закон застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт і послуг, які повністю або частково здійснюються за рахунок державних коштів, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень, а робіт – 300 тисяч гривень. 

Забороняється укладання договорів, які передбачають витрачання державних коштів, та/або оплата замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим Законом.

Для забезпечення всебічного вивчення замовниками закупівель положень Закону України «Про здійснення державних закупівель» у серпні 2010 року Головним управлінням економіки планується проведення семінару-наради за участю представників райдержадміністрацій, міськвиконкомів, управлінь облдержадміністрації.