Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Між районними ЗМІ та представниками влади буде укладено договори про співпрацю

Між районними ЗМІ та представниками влади буде укладено договори про співпрацю

На даному етапі районні засоби масової інформації практично не отримують жодної підтримки з боку місцевої влади. Найближчим часом ця ситуація буде докорінно змінена за допомогою договорів про співпрацю, які мають укласти між собою редакції газет та представники влади.

Про це 28 липня повідомила в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо керівник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації Вікторія Маренич.

«Наприкінці серпня я ініціюю винесення на розгляд обласної селекторної наради питання про укладання договорів про співпрацю згідно українського законодавства між засобами масової інформації та представниками влади. Це потрібно, щоб ми всі працювали в правовому полі, особливо під час виборчої кампанії», - розповіла вона.

За словами Вікторії Маренич, районні адміністрації та ради мають підтримувати місцеві ЗМІ не тільки на папері, але і фактично. Тільки за таких умов можна очікувати від районних газет результативної роботи. Так само назустріч місцевим ЗМІ буде йти і обласна влада.

«На сьогоднішній день умови, в яких працюють районні засоби масової інформації, викликають занепокоєння. Вивчивши ситуацію, ми дійшли висновку, що впродовж останніх п’яти років про технічне переобладнання і електронних ЗМІ, і друкованих – районних комунальних газет – взагалі мова не йшла. Мені про це, як керівнику профільного управління, говорити дуже сумно. Тому що в державі упродовж п’яти років реалізовувалася програма «Журналіст», але, на жаль, попереднє керівництво області не ставило за мету поновити технічне обладнання не лише обласної державної телерадіокомпанії, а й районних комунальних ЗМІ», - підкреслила Вікторія Маренич.