Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Водойми Харківської області перевіряються на безпеку для купальників щомісяця

Водойми Харківської області перевіряються на безпеку для купальників щомісяця

У місцях масового купання людей проби води беруться раз на місяць. При цьому, як правило, якщо на початку сезону вода відповідає санітарним нормам, то до осені її якість значно знижується, - відзначає Головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

«Перед початком літнього періоду санепідслужба проводить контроль у місцях масового відпочинку на пляжах. Потім раз на місяць ми беремо проби, також протягом теплого періоду року ми проводимо моніторинг щодо холери», - розповіла вона в ході прес-конференції 27 липня.

До речі, холерної палички у водоймах області виявлено не було.

Тим часом, поки ті, у кого є така можливість, відпочивають на міських пляжах, багато харків'ян у літню спеку охолоджуються у фонтанах. За словами Тетяни Колпакової, це може бути не так безпечно, як здається.

«Ми воду у фонтанах ніколи не досліджували, але у зв'язку з тим, що вона кілька разів використовується, я думаю, що вона не відповідає якості води питної. А за вимогами санітарного законодавства, купатися в певних ємностях, таких як басейн, можна тільки в тому випадку, якщо вода відповідає якості питної», - підкреслила вона.