Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексіївська виправна колонія № 25 - зразок загального рівня вимог для установ виконання покарань Харківської області

Олексіївська виправна колонія № 25 - зразок загального рівня вимог для установ виконання покарань Харківської області

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома відвідав Олексіївську виправну колонію №25, де ознайомився з умовами утримання і праці ув'язнених. «В порівнянні з ситуацією, яка була 4-5 років тому, відбулися суттєві зміни на краще. У колонії створені всі умови для засуджених, щоб вони не відчували себе знедоленими. Олексіївська виправна колонія №25 - зразок загального рівня вимог для установ виконання покарань Харківської області. Приблизно у такому стані перебувають і інші колонії Харківської області. Створення таких умов - це крок до того, щоб змінити і ставлення до системи виконання покарань», - зазначив Василь Хома.

Як підкреслив начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань в Харківській області Анатолій Сліпченко, «незважаючи на те, що люди, які знаходяться в установах виконання покарань, мають проблеми з законом, це не означає, що вони повинні відбувати покарання в нелюдських умовах, тому що в цьому випадку їх складно повернути до нормального життя.

Терміни відбування покарань закінчуються, і люди повертаються додому. Хочеться, щоб вони поверталися повноцінними громадянами, тому ми створюємо всі умови для їх виправлення».