Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вперше з 2008 року Україна і Харків поліпшили свої рейтингові показники

Вперше з 2008 року Україна і Харків поліпшили свої рейтингові показники

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов: «9 липня 2010 року Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг України за національною шкалою з рівня AA-(ukr) до AA (ukr). Прогноз рейтингу - стабільний».  

Згідно з повідомленням, підвищення рейтингу за національною шкалою слідує за аналогічною рейтинговою дією відносно довгострокового рейтингу України за зобов'язаннями іноземній і національній валюті.

Відповідно до рейтингової шкали Fitch, рейтинги категорії AA за національною шкалою означають дуже високу кредитоспроможність щодо інших емітентів або випусків зобов'язань у даній країні.

При цьому кредитні ризики, властиві таким фінансовим зобов'язанням, лише незначно відрізняються від ризиків, властивих емітенту або зобов'язаннями з найвищою кредитоспроможністю в країні.

Через кілька днів (14 липня 2010 року) Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги Харкова в іноземній і національній валюті з B- до B. Короткостроковий рейтинг Харкова в іноземній валюті підтверджений на рівні B і національний довгостроковий рейтинг на рівні AA-(ukr). Прогноз - "стабільний".

У той же час, Fitch знизило національний довгостроковий рейтинг міст Києва та Одеси. Прогноз за всіма довгостроковими рейтингами - "негативний".