Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Багато нелегкого вантажу дісталося нам через безконтрольну політику попереднього керівництва країни. Михайло Добкін

Багато нелегкого вантажу дісталося нам через безконтрольну політику попереднього керівництва країни. Михайло Добкін

«Дуже багато нелегкого вантажу дісталося нам через абсолютно безконтрольну, непродуману політику попереднього керівництва країни. Наприклад, проблеми в сільському господарстві. Україна має в своєму розпорядженні родючу землю, прекрасні погодні умови, талановитих людей, нові технології техніку. Але сьогодні ми маємо величезні втрати врожаю, які хочуть списати на погодні умови. Але там, де люди працювали, де правильно оцінюючи ситуацію, вкладали гроші в землю, врожай не постраждав», - заявив в інтерв'ю харківським телеканалам голова ХОДА Михайло Добкін. 

Він також зазначив, що сьогодні виробники молочної продукції, користуючись послугами посередників, не зовсім коректно поводять себе по відношенню до виробників молока. Заборгованість перед виробниками молока складає близько 4 млн.грн.

«Ці гроші не потрапляють на підприємства, що не дозволяє їм далі розвиватися. На жаль, тваринництво перебуває в нашій країні в дуже складних умовах, і займатися їм невигідно. На ринку вартість м'яса величезна, а у виробників його купують за копійки. Виходить, що заробляють не ті, хто його виробляє, а ті, хто створив систему, при якій жоден виробник не може самостійно потрапити на ринок. Зараз ми ламаємо цю систему. Йде боротьба за декількома напрямками. Один з них - прбрати з наших ринків неякісне м'ясо, яке привезли сюди незрозумілим чином. Не буде цього дешевого і небезпечного для здоров'я продукту, буде затребуване м'ясо, вироблене в Харківській і найближчих областях», - підкреслив Михайло Добкін.