Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські студенти проти пивного алкоголізму!

Харківські студенти проти пивного алкоголізму!

Харківська профспілка студентів на чолі з головою ради профспілки, депутатом міської ради Максимом Мусєєвим надіслала листа Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, в якому висловила занепокоєння з приводу поширення на телеканалах країни реклами пива та слабоалкогольних напоїв за участю в зйомках молодих людей та спортсменів, що автоматично ототожнює ці напої з життєвим успіхом, здоров’ям, задоволенням.

«Вже протягом року Харківська профспілка студентів наполегливо проводить роботу проти нав’язування молоді хибних стандартів виробників пива, - йдеться у листі. – Але на всі наші численні письмові звернення до пивних компаній ніякої відповіді нами не отримано, що вимушує нас переходити до більш рішучих дій з метою припинення стрімкого росту пропаганди пива на телебаченні та носіях зовнішньої реклами. Зокрема, це проведення досліджень проблеми пивного алкоголізму, громадських слухань, пікетувань пивзаводів».

Отже, вирішувати наболіле питання поширення пивного алкоголізму серед молоді нашої країни необхідно на державному законодавчому рівні, впевнені студенти. Саме з проханням сприяти у забороні використовувати образи молодих людей в рекламі алкоголю, зокрема пива, в ЗМІ, а також в обмеженні самої реклами та реалізації продукції пивзаводів і звернулися в листі до Миколи Азарова представники Харківської студентської профспілки.