Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Процес оформлення субсидій згідно з новим порядком можливо буде розпочати лише після затвердження нових тарифів

Процес оформлення субсидій згідно з новим порядком можливо буде розпочати лише після затвердження нових тарифів

Оформлення субсидій відповідно до нового порядку можливо буде розпочати лише після затвердження нових тарифів на послуги теплопостачання та гарячого водопостачання, оскільки без них неможливо розрахувати, яку частку в доходах сімей, які раніше не отримували субсидії, займає оплата послуг ЖКГ. Самі ж тарифи у зв'язку з тривалістю процедури їх узгодження і затвердження можуть бути встановлені орієнтовно до початку опалювального сезону. Про це в ході селекторної наради з питання соціального захисту населення при оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги та природний газ заявив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

За його словами, враховуючи, що нові тарифи будуть затверджені приблизно до початку опалювального сезону, підприємства ТКЕ повинні прорахувати і визначити суму збитків, які виникнуть з 1 серпня через різницю в тарифах.

Володимир Бабаєв також підкреслив, що в зв'язку отриманням НАК «Нафтогаз України» 3,4 млрд. грн. з держбюджету на компенсацію різниці в тарифах, яка виникла раніше, підприємствам області, які мають договірні зобов'язання з НАК «Нафтогаз України» про погашення заборгованості, необхідно активізувати роботу з отримання компенсації збитків, що виникли через різницю в тарифах.