Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ході перевірок м’ясопереробних підприємств та оптових баз були виявлені численні порушення чинного законодавства

В ході перевірок м’ясопереробних підприємств та оптових баз були виявлені численні порушення чинного законодавства

В період з 6 по 16 липня 2010 року обласною комісією з питань координації діяльності органів державного контролю і нагляду за якістю та безпечністю продовольчої сировини та продуктів харчування тваринного походження перевірено діяльність 5-ти м’ясопереробних підприємств, 4-х оптових баз та 3 ринків міста Харків. Про це йшлося сьогодні на засіданні комісії під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука.  

Як зазначалося, в ході перевірок м’ясопереробних підприємств та оптових баз були виявлені численні порушення чинного законодавства при виробництві, зберіганні та реалізації готової м’ясної продукції.

По підприємствам ТОВ «Гурман», ТОВ «Салтовський м’ясокомбінат», ТОВ «ПІК і К», ФОП «Каленіченко», ФОП «Нарожний» встановлені факти надходження до них м’яса та іншої тваринної сировини без відповідних ветеринарних документів, з обігу вилучено та утилізовано 5973,8 кг небезпечної сировини.

В наслідок порушення вимог державних стандартів при виробництві м’ясних виробів з обігу вилучено 525,8 кг ковбасних виробів: ТОВ «Салтовський м’ясокомбінат» - 366 кг, ФОП «Бондар» - 130, ТОВ «Гурман» - 29,8 кг.

За результатами перевірок призупинена діяльність двох м’ясопереробних підприємств: ТОВ «ПІК і К» та ФОП «Бондар».

По всім підприємствам складені протоколи про порушення чинного законодавства, порушена справа про адміністративне провадження.

При перевірці ринку ВК ТОВ «Соллі» встановлено факт продажу м’ясної продукції без ветсанекспертизи та забороненої продукції, з продажу вилучено близько 300 кг. небезпечної м’ясних виробів. Санітарний стан м’ясного павільйону ринку незадовільний. Директор ринку притягнутий до адміністративної відповідальності.