Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується створити стабілізаційний фонд цукру

У Харківській області планується створити стабілізаційний фонд цукру

З ініціативою про створення стабілізаційного фонду в Харківській області виступило державне підприємство "Харківцукорзбут". «Для того щоб не підвищувалася ціна на цукор в Харківській області, у нас повинен бути стабілізаційний фонд. Для цього нам необхідно зустрітися з власниками цукрозаводів і відпрацювати це питання. Сьогодні я не бачу ніяких передумов для підвищення ціни на цукор. Цукру в області буде набагато більше і його вартість буде падати. До того ж у нас є можливість завезення цукру за низькою ціною», - підкреслив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. 

Планується, що стабілізаційний фонд цукру в Харківській області буде поповнюватися за рахунок закупівель цукру, що дозволить прогнозувати й утримувати ціну на цукор в Харківському регіоні, у разі його дефіциту.

Справка:

Підприємство "Харківцукорзбут" було створено наказом Державного комітету України по харчовій промисловості від 5 листопада 1995 № 63 "Про створення підприємства "Харківцукорзбут" з метою надання допомоги товаровиробникам і цукровим заводам Харківської області у збуті готової продукції (цукру-піску).