Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині створюється асоціація виробників молока

На Харківщині створюється асоціація виробників молока

Такого висновку дійшли сьогодні під час загальних зборів керівники сільгосппідприємств області, які безпосередньо займаються виробництвом молока. Мета створення асоціації – захист та відстоювання інтересів сільгосптоваровиробників на основі ринкових принципів господарювання. Як відзначив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, створення такого об’єднання назріло вже давно, бо саме спільне відстоювання інтересів дозволить захистити права виробників молока: «Наше найперше завдання – підвищення ефективності виробництва молока та його доходності за рахунок підвищення якості та врегулювання питань ціноутворення».

До складу асоціації зможуть увійти всі бажаючі підприємства – виробники молока на добровільних засадах. В ході наради керівники підприємств висунули кандидатом на посаду голови асоціації генерального директора ПП «Родіна» Дворічанського району Олега Шишкунова, який має досвід членства у Всеукраїнській асоціації виробників молока, та ухвалили рішення про кількісний склад ради асоціації – 9 осіб.

На перших установчих зборах асоціації, які відбудуться за участю голови облдержадміністрації Михайла Добкіна, будуть представлені всі господарства, які увійдуть до об’єднання, затверджений статут асоціації, затверджено обраного голову асоціації, склад ради асоціації та обраний склад виконавчої дирекції.